24 oct. 2010

Condoleante


ION OLTEANU (28 nov 1953 - 24 oct 2010)
A fost doctor in filosofie si absolvent al Facultatilor de Filosofie si de Drept, Universitatea Bucuresti. A fost cercetator la Institutul de Filosofie, cu specializarea in filosofie politica, filosofia dreptului si studiul mentalitatilor. A lucrat ca Secretar de Stat pentru Departamentul Tineret din Ministerul Tineretului si Sportului. Ulterior, a lucrat in structuri ale administratiei centrale responsabile de relatia Guvernului cu societatea civila (Consiliul pentru Reforma, pana in 1997 si Directia pentru relatiile cu organizatiile neguvernamentale pana in 2001). Din 2001 este coordonator de programe la CENTRAS si unul din principalii responsabili pentru organizarea Forumului National al ONG-urilor si pentru consultanta asigurata forumurilor judetene. A elaborat capitolul “Probleme de management asociativ” din volumul “Ghid juridic si practic pentru organizatiile cu scop nelucrativ” (1996), a elaborat studiile «Premise si conditii necesare dezvoltarii capacitatii parteneriale a actorilor locali » (2003), «Premise si conditii necesare dezvoltarii capacitatii de advocacy a actorilor locali» (2003).


Asta a fost prezentarea formala. Pentru prezentarea informala, a fost o binecuvantare pentru toti cei care au venit in contact cu el. Un tata si un sot pentru familia lui. Un mentor si un prieten pentru toti cei pe care i-a indrumat, eu fiind unul din ei. Nu am sa il uit niciodata. Nici nu cred ca as avea cum. Doi ani din viata mea m-a ajutat in proiectele care le derulam si in deciziile care le luam. M-a format pe plan profesional. M-a invatat multe lucruri. Si nu numai mie ci si multor copii si tineri. Multor este foarte putin spus... Tineri din toata tara.
Ion Olteanu s-a stins din viata pe data de 24 Octombrie 2010, la varsta de 53 ani. A fost un om grandios. Tot respectul meu pentru el. Condoleante D-nei Olteanu si Sinzianei Olteanu. Suntem cu totii alaturi de voi.

R.I.P.