28 oct. 2010

Romania, "Te iubesc"




Acum 3 saptamani, in plina zi un baiat a fost injunghiat in inima. Numele lui a fost Goreci Eduard Andrei si avea 17 ani, Era elev in clasa a 11-a din Craiova. Acest baiat era special deoarece tot timpul era implicat in activitati extrascolare, voluntariate, etc.
Multi va intrebati, "SI? Ce imi pasa?" Ce nu v-am spus este ca eu il cunosteam pe acest baiat. Era un om pasnic, plin de viata, mereu cu zambetu pe buze. El a murit fiind victima colaterala a unei altercatii la care nu trebuia sa faca parte. Eu nu stiu toate detaliile, de asta ma abtin sa spun mai multe. Las lucrurile asa pana aici. Am spus asta ca sa ajung la un alt incident unde si eu am fost de fata. Eram intr-un fast food, mancam si vad la o masa distanta cum 2 baieti incercau sa scoata din restaurant un alt tip care statea la un suc cu 2 fete. La un moment dat unu din cei doi au scos un cutit si a inceput sa il ameninte sa iasa din restaurant ca "vrea doar sa vorbeasca cu el". Baiatul s-a ridicat de pe scaun si atunci i-a tras un pumn care l-a doborat si i-a spart buza provocandu-i o insangerare. Din fericire au iesit din restaurant dar nu inainte ca cel care avea cutit sa nu ameninte pe cei din restaurant ca daca suna la politie ii va omori. Unde s-au dus si ce au facut mai departe nu stiu dar ma indoiesc ca a avut un final fericit.
Incident nr.3 Asta iar a fost vorba de niste eleve de scoala. Unei tipe nu i-a placut cum s-a uitat o fata la ea. A urmarit-o in afara scolii si a injunghiat-o...

Ok, cred ca ajunge... daca inca nu ati fost afectati stati sa va uitati odata la stirile de la ora17:00.
Unde vreau sa ajung cu toate astea?
UNDE ESTE SIGURANTA MEA? Si nu ma priveste doar pe mine acest subiect, ci si pe tine, si pe ai tai, si pe fratele sau sora ta, si oricine mai stii si tu. Pentru ca oricand un apropiat al tau poate sa pateasca ceva, sau poate chiar tu sa asisti la o altercatie si sa patesti ceva chiar si daca nu ai absolut nici o legatura cu ce se intampla.
Toata lumea are arme in jurul nostru azi. Oricine umbla cu cate un cutit.
Vreau sa stiu si eu... Cum pot sa ma simt mai in siguranta? Sa stiu ca ma intorc intr-o bucata acasa. Si eu si toti cei pe care-i cunosc.
Ce pot sa fac eu? ca simplu om? singur?