15 aug. 2011

Moment filozofic

De cateva saptamani am tot postat pe pagina mea de facebook o intrebare.. Nu au raspuns foarte multi dar, cei care au raspuns au spus in felul urmator: "Perfectiunea este ceva care ti-l doresti dar este greu s-o obtii", "Perfectiunea inseamna sa cuceresti inimi", "Perfectiunea este un lucru inexistent, iar ca sa ajung la ea, va trebui sa imi cobor standardele si asteptarile"!... si raspunsul care mi-a placut mie cel mai mult "perfectiunea inseamna sa vezi infinitatea intr-o picatura de apa".
Un lucru este cert. Perfectiunea depinde numai si numai de persoana care o descrie. Fiecare vede perfectiunea in felul sau. Asta deoarece fiecare persoana are asteptarile sale de la viata si/sau de la o persoana. Un lucru care am observat este faptul ca foarte multe persoane vad o legatura puternica intre perfectiune si dragoste. Acest lucru poate fi pentru ca, mai toti, sunt de parere ca perfectiunea consta in fericire lucru care isi poate avea radacinile in dragoste. Nu pot sa zic ca nu este asa dar stiu ca un lucru este cert. Sunt anumite definitii ale dragostei cu care ar fi multi de acord. Una din ele am nascocit-o aseara: "Perfectiunea inseamna sa te uiti la ea si sa nu vrei sa schimbi nimic, sa nu vrei mai mult si nici mai putin." Pot sa zic ca a fost un moment de inspiratie maxima, lucru de care m-am lipsit de foarte multa vreme. Cred ca este o definitie destul de puternica avand in vedere ca perfectiunea tocmai asta este, un lucru fara cusur, un lucru ce nu are nevoie de retusuri sau schimbari.
O alta intrebare, intrebatoare, este Ce este dragostea? Aici raspunsurile sunt variate. Varianta care mi-a iesit mie din creier mi se pare super penala si cam imbina cele doua subiecte. Vorbeam intr-o seara cu prietena mea si am intrebat-o ce inseamna pentru ea dragostea. Asa cum era de asteptat, am primit raspunsurile obisnuite precum, fluturasi in stomac, fericire maxima, zbor in al 500-lea cer etc. Si la sfarsit mi-a trantit-o pe aia ca dragostea nu poate fi descrisa. Eu cred ca poate fi descrisa foarte bine chiar, dupa cum urmeaza:
Dragostea este cea mai mare tampenie pe care o poate face/pati un om. Daca ar fi dupa mine, ar trebui ca dragostea sa fie inclusa in pacatele capitale. Pentru cine nu stie Păcat capital este un pacat considerat de biserică fundamental şi din care ar izvorî toate celelalte păcate.Conform Bisericii creştine, păcatele capitale sunt în număr de 7: Mandria, Iubirea de argint, Desfranare, Invidia, Lacomia (Mancare, bautura), Mania si Lenea.
Dragostea si-ar avea locul la capatul acestei liste. Dece, pentru ca din dragoste omul comite multe greseli, ia deciziile cele mai proaste, si din dragoste comite chiar si din cele 7 pacate cardinale. Iar vorba aceea de dragoste perfecta... OH PLEASE!!!!! Ce e aia? singurul moment in care o persoana poate sa zica ca o dragoste este si a fost perfecta este sa fie pe patul de moarte, la varsta de 99 ani, alaturi fiind partenerul de viata cu care s-a cuplat la varsta de 20, se tin de mana si in urma lor nu au avut O cearta, Un moment de stres, Un regret cat se poate de mic, iar ultimele cuvinte ale amandurora inainte de parasirea lumii cunoscute, ar fi: A fost perfect. Ca in esenta cam asta ar fi. Nu poti spune ca un lucru este perfect avand in vedere ca nu stii ce te paste la 3 secunde, minute, ore, zile, ani, milenii. Perfectiunea nu este doar un moment, pentru ca nu este o masura de timp, ci este un lucru de care ne bucuram in masura aceea de timp, iar daca acel lucru piere, inseamna ca nu a fost perfect, deoarece perfect inseamna si vesnic! Daca se termina, duce cu ea si fericirea care a dat-o si asa se anuleaza din a fi perfect...
Am sa revin la acest subiect, pana atunci o sa ma mai interesez de alte teorii legate de aceste subiecte... daca ai vreo idee, esti invitat sa lasi un comment...